Příznivci dobrého jídla a hlavně chutného guláše, v sobotu 13. 5. 2023 připravujeme 8. ročník šumického GulášFestu.
Přihlášky můžete podávat u pana Miličky (Sigi), telefon 739 127 491, nebo prostřednictvím On-line přihlášky zde. (přihlášky jsou uzavřené)
Své kuchařské umění můžete vyzkoušet s Vaším dvou až pěti členým týmem na Hasičském (Starém) hřišti v Šumicích 13. května 2023 a nechat jej následně okoštovat odborné porotě.
Podmínky soutěže
Každý soutěžní tým obdrží při startu závodu již v 8:00 následující
hovězí maso (2 kg – pokud bude soutěžní tým požadovat více masa, každý další kg hovězího + cca 200kč, prosíme připsat do poznámky u přihlášky – konečná cena za kg masa se může eventuelně změnit, v důsledku inflace nejsme schopni garantovat, za kolik korun kilogram masa nakoupíme), odpovídající množství cibule, vodu na vaření, bochník chleba, dřevo na topení a památeční vařečku. Ostatní ingredience si každý tým přinese vlastní (jelikož samozřejmě neznáme Váš tajný recept po babičce, následně ještě desítky let pilovaný;-) ). Žádáme všechny týmy, aby byli připraveny i s celým vybavením na vaření 1 hodinu před startem (v 10 hodin).
Přihlášky
Přihlášky podávejte od 18. dubna do 9. května, a to buď elektronickou formou přes formulář zde(přihlášky jsou uzavřené) , nebo osobně, skrze pana Dušana Miličku (Sigiho) tel: 739 127 491.
Součástí závazné přihlášky je i startovné 600 Kč*. (Pro elektronickou přihlášku převod peněz na účet (podrobnosti v online přihlášce) nebo osobně přes pana Miličku v hotovosti do jeho rukou). Bez zaplacení startovného do 8. 5. 2023 (platí i pro připsání peněz na náš účet do 9. 5. 2022) nebude týmu umožněno zúčastnit se soutěže.
* Při startu soutěže každý tým složí organizátorům kauci 200 Kč. Za tuto kauci jim budou popůjčeny žufánky (naběračky) na podávání degustačních porcí široké veřejnosti (jde nám o to, aby všechny degustační porce byly +/- stejně velké, jelikož veřejnost stojí stejnou cenu). Po navrácení žufánku (naběračky) bude týmu kauce obratem vrácena. Díky zkušenostem z loňských ročníků s vypáleným porostem na hřišti od ohně při vaření budou všichni soutěžící muset mít oheň ve výšce minimálně 30 cm nad trávníkem na nehořlavé podložce.
Prodej soutěžních gulášů
Všechny vámi uvařené guláše můžete prodávat veřejnosti. Cena za porci bude jeden žeton. Žetony si veřejnost zakoupí při vstupu do areálu. Cena žetonu je 10 Kč. Žetony je možné nechat proplatit u organizátorů akce.
Veřejnost na Gulášfestu
Pro veřejnost bude areál otevřen od 14:00, za doprovodu hudebního programu DJ Zlámalíka a kapely Bendr.
Změna podmínek organizátory vyhrazena.
Pro další informace volejte pana Dušana Miličku tel: 739 127 491