Člověk není živ, aby jedl, ale jí, aby byl živ…
Toto moudro pronesl jiště chytrý a vzdělaný člověk. My se jím ale řídit momentálně nebudeme, protože je před námi 3. ročník Šumického Gulášfestu. Dokonce i výše zmíněný učenec by nakonec podlehl vůním stoupajících z kotlíků s čerstvě uvařenými guláši a prohlásil: „nu což, postím se pomalu celý rok, dnes nechám své chuťové buňky se vyřádit“.
Své kuchařské umění můžete vyzkoušet i s Vaším dvou až pěti členým týmem na Hasičském (Starém) hřišti v Šumicích 12. května 2018 a nechat jej následně okoštovat odborné porotě.
Každý soutěžní tým obdrží při startu závodu v 10:00 následující: hovězí maso (2 kg – pokud bude soutěžní tým požadovat více masa, každý další kg hovězího + 150kč, prosíme připsat do poznámky u přihlášky ), odpovídající množství cibule, vodu na vaření, bochník chleba, dřevo na topení a památeční vařečku. Ostatní ingredience si každý tým přinese vlastní (jelikož samozřejmě neznáme Váš tajný recept po prababičce, následně ještě desítky let pilovaný;-) ). Žádáme všechny týmy, aby byli připraveny i s celým vybavením na vaření 30 minut před startem.
Nově je možnost vařit i vegetariánský guláš, podmínky jsou stejné, pouze startovné je 150 Kč a týmy nedostanou u startu hovězí maso, ale donesou si vlastní alternativní suroviny.
Masový i vegetariánský guláš se budou hodnotit zvlášt.
Přihlášky podávejte od 3. dubna do 7. května 2018 buď elektronickou formou přes formulář zde, nebo přes pana Dušana Miličku (Sigiho) tel: 739 127 491. Přihlášky uzavřeny, přihlášení již není možné!
Součástí závazné přihlášky je i startovné 400kč* (pro elektronickou přihlášku převod peněz na účet nebo osobně přes pana Miličku v hotovosti do jeho rukou). Bez zaplacení startovného do 7. 5. 2018 (platí i pro připsání peněz na náš účet do 7. 5. 2018) nebude týmu umožněno zúčastnit se soutěže.
Pro veřejnost bude areál otevřen od 13:00, za doprovodu hudebního programu DJ Zlámalíka a živého koncertu skupiny 12:PIET.
Změna podmínek organizátory vyhrazena.
* Při startu soutěže každý tým složí organizátorům kauci 200 Kč. Za tuto kauci jim budou popůjčeny žufánky (naběračky) na podávání degustačních porcí široké veřejnosti (jde nám o to, aby všechny degustační porce byly +/- stejně velké, jelikož veřejnost stojí stejnou cenu). Po navrácení žufánku (naběračky) bude týmu kauce obratem vrácena.Díky zkušenostem z loňského roku s vypáleným porostem na hřišti od ohně při vaření budou všichni soutěžící nově muset mít oheň ve výšce minimálně 30 cm nad trávníkem.
Pro další informace volejte pana Dušana Miličku tel: 739 127 491
Vámi zaplacené vstupné věnujeme na koupi elektrického invalidního vozíku postiženému chlapci z Komě.